onsdag 22 april 2009

Realism i alkoholförebyggande reklam












Please Copy me läser jag om Systembolagets nya kampanj där man visar hur det iallafall inte går till på en hemmafest. Jag gillar filmerna "Här är en fråga som sysselsatt generationer, vad gör man när ens tonåring ber om alkohol?"

Budskapet är förstås måttligt drickande. Vuxenansvaret är så viktigt, och att kunna hitta smarta sätt att hjälpa föräldrar är bra.

Se filmerna (rekommenderas!) under länken se TV-filmerna här. Jag tycker detta är den bästa kampanjen Systemet kommit med såhär långt, ett bra grepp som säkert kan användas mer. Ironi missuppfattas ju lätt, så lite mer realism känns som som rätt väg att gå i alkoholförebyggandet.

Nä så går det nog inte till. Hur går det till? Man måste ju utgå från hur verkligheten ser ut och inte hur man vill se ut, hur ska man annars kunna jobba med attityder? Även när det gäller arbete i kommuner och landsting och övrigt folkhälsoarbete.

tisdag 21 april 2009

Lägre pris på frukt och grönt

Positiva nyheter att Coop och Ica sänker priserna på frukt och grönsaker, ur ett folkhälsoperspektiv såhär i lågkonjunkturen! När det gäller kampanjerna så tycker jag inte de håller samma klass som min alltime-favorit, speciellt inte Icas trötta långföljetongare med Stig&Co. Men allt som kan få oss att äta nyttigare och prioritera bra och hälsosamma råvaror framför tomma kalorier är tummen upp!





Coops nya prissänkningskampanj. Mer billiga veggies åt folket! Positivt (och smart ur kampanjsynpunkt) är att man låtit medlemmarna välja vilka varor som ska prissänkas. Roligt att vi konsumenter efterfrågar detta, och hoppas på en permanent prissänkning då priserna ju varit väl höga. Det måste finnas förutsättningar att käka nyttigt.

fredag 17 april 2009

Käka hållbart inte dyrare

Folkhälsoinstitutet har räknat på hållbara matvanor och kommit fram till den positiva nyheten att de inte behöver vara dyrare, utan tvärtom passar de flesta plånböcker. Köp bra råvaror, helst ekologiska, och skippa dyra och ohälsosamma produkter som godis och chips. Simple as that! Läs mer här!

torsdag 16 april 2009

Svenska motionsdagen på nationaldagen

Den 6 juni är det nationaldag, helgdag och även Svenska motionsdagen, ett initiativ av Korpen som görs i samverkan med 1,6 miljonersklubben, Svenskt Sportforum och Lions. Jag gillar't! Visst finns det en dag för allt, men motion är så viktigt för alla så jag tycker verkligen det känns kul att göra nationaldagen till en nationell träningsdag. 2008 arrangerades ca 100 events runt om i Sverige och i år tänker man ta ett ännu större grep och har som mål att genomföra aktiviteter på 150 orter. Hjälp gärna till att initiera motionsevent på din ort ---> klicka här och gör en insats i manifestationen för idrotten!















Fira nationaldagen med att träna! :)