Carl Bildt verkar se det som lite av en skyldighet att blogga, men å andra sidan är han ju väldigt etablerad som bloggare idag, med första blogginlägget daterat 13 februari 2005, gammal i gemet alltså! I mars uttalade han sig såhär i DN:
"Alla massmedier har skurit ned på sin omvärldsbevakning. Det finns färre utrikeskorrespondenter, mindre utrymme i tidningar och etermedier. Men det finns en publik där ute som är mycket intresserad. Och kan då jag som utrikesminister bidra till att det blir mer öppenhet och mer diskussion om utrikespolitiken så är väl det mycket bra."
Vilka är då riskerna? Enligt de forskare och författare DN pratat med finns det en risk att texter publiceras utan eftertanke och att bloggare tar över det (research)jobb journalisterna bör göra.
Jag tycker dock att dessa risker övervägs av de positiva aspekterna och skulle gärna se att fler inom folkhälso-sfären och reklam/kommunikationsvärlden började blogga. Stationsvakt menar att många kändisbloggar är sämre än de från vanliga människor, men det tycker jag inte behöver vara allmängiltigt. Som exempel: jag har tidigare nämnt Folkhälsoinstitutets nuvarande generaldirektör, men även företrädaren Gunnar Ågren var en flitig bloggare, hans blogg finns fortfarande att läsa här. Andra intressanta bloggar jag läser är Reklam 2.0, Vassa Eggen samt Reklam & Medier.
Nu väntar jag bara på att Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson börjar blogga, det skulle vara en drömblogg för mig, folkhälsopolitik är mer min kopp te än utrikespolitik.

Här finns förutsättningar för en intressant blogg. Kom igen Maria, börja blogga! Foto: Kristdemokraterna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar