torsdag 14 maj 2009

Grön hälsa

Tänkte att jag skulle börja skriva lite mer personligt i bloggen. Idag var det kick-off för nätverket Grön Hälsa som är en del av regeringens satsning på att få in fler kvinnor som företagare. Fick veta att det bara är 2% av kvinnorna i den arbetsföra befolkningen som är egenföretagare, alldeles för lite, det är ju SÅ kul och utvecklande!

Lite om nätverket:
Nätverket står öppet till november för alla kvinnor inom Kronobergs län som jobbar med eller har planer på att starta ”gröna affärer” inom branscher som hälsa, rehabilitering, turism och besöksnäring, upplevelseindustri, konferensverksamhet, team bildning och ledarskapsutveckling. Projektidén är att bygga upp ett Grön hälsa entreprenörsnätverk för att ge små företag stöd vad gäller affärs- och kompetensutveckling så att de skall kunna växa och utvecklas. Nätverket ska ge dig kunskap och verktyg för att omsätta dina idéer i konkreta affärer och hjälpa dig i din affärsutveckling så att du lättare kan ta fram nya tjänster och hitta nya kunder. ”Plocka endast russinen ur kakan” - Dina behov styr, du bestämmer innehållet i projektet (kurser, workshops, arbetsmöten, studieresor, coaching, studiebesök, brainstorming, gruppmöten, etc).

Ska bli väldigt spännande att se hur det utvecklas. Jag tror mycket på att samverka med andra aktörer vad gäller folkhälsa och kommunikation, the more the merrier liksom. Väldigt kul att träffa andra företagare med lika värdegrund.

Inga kommentarer: